Press Release @ Berita Harian Today.

FadzuliEntrepreneurs, Entrepreneurship, Event

Alhamdulillah. A short press release is written about the “Basic Internet Business Workshop” today.

Have to thanks Kak Fadilah, Editor Ekoniaga Section from Berita Harian for pushing it out.

 

Bengkel percuma perihal asas niaga melalui Internet

SATU bengkel mengenai asas perniagaan melalui Internet akan dianjurkan secara percuma bagi mereka yang berminat mengendalikan perniagaan secara dalam talian.

Bengkel dalam bahasa Inggeris itu, yang dijalankan dalam dua sesi pada 14 dan 15 Mei ini, akan dikendalikan oleh pengasas IslamicSG Networks, Encik Fadzuli Wahab.

Menurut Encik Fadzuli, bengkel selama lapan jam setiap sesi itu akan meliputi topik-topik asas perniagaan dalam talian.

‘Dalam apa saja bidang yang diceburi asas adalah penting. Bayangkan jika anda tidak tahu menghitung satu hingga 10, apakah anda dapat melakukan algebra?

‘Sama seperti perniagaan Internet, anda perlu tahu peralatan dan langkah asas untuk memasarkan khidmat. Setelah itu barulah anda mempunyai keyakinan mengambil langkah selanjutnya,’ katanya.

Bengkel tersebut disasarkan kepada mereka yang mula berjinak-jinak dalam perniagaan dalam talian, peniaga mapan yang ingin menembusi pasaran dalam talian serta mereka yang pernah mencuba pemasaran dalam talian tetapi tidak berjaya meraih sebarang pendapatan.

Antara topik yang disampaikan ialah empat komponen perniagaan Internet, pemasaran Internet dan cara pengurusan dalam talian.

Bengkel ini akan diadakan di Masjid Sultan. Sesi pertama pada 14 Mei dari 2 hingga 6 petang manakala sesi kedua pada 15 Mei dari 9 pagi hingga 1 tengah hari.

Pendaftaran dalam talian boleh dibuat menerusi laman http://www.virtualentrepreneur.com atau dengan menghantar nama, e-mel dan nombor telefon melalui SMS kepada talian hotline 9452-0491.

source: http://cyberita.asia1.com.sg/mekoniaga/story/0,6879,187801,00.html?

—————–

There’s a typo error in the http://www.virtualentrepreneur.co

In the papers its http://www.virtualentrepreneur.com

Its suppose to be without “m”.

I was not able to get the domain with an “m” because it was already bought by someone else. So please don’t blame the reporters, people are already fine tuned to .com. The .co domain is kind of new actually. It will kind of take some time to create the awareness for it.

 

Have you registered yet? >> Visit www.virtualentrepreneur.co

Comments

comments