Seminar Mak Comblang

FadzuliEvent, IdeasLeave a Comment

This seminar is in Malay, hence I will be writing in Malay for the next few weeks.
seminar mak comblang
“Mak Comblang! Apa tu Fadzuli?”

Mungkin ini reaksi anda bila anda nampak nama yang diberikan seminar ini.

Nak tahu bagaimana saya boleh dapat nama “Buang Tebiat Macam ni”? hehe..

Alkisah…….

Bila saya mula tulis “sales copy” untuk seminar ini saya ada tunjukan lah sales copynya kepada rakan niaga saya. Pada mulanya, saya namakan “Seminar Affiliate Asas”

Dia kata pada saya, “Fadzuli… nama ini tak Gigit ah..”

Maksudnya, “Tak Gigit tu”.. Orang tak akan ingin mengetahui tentang seminar ini dan orang tak akan klik dekat link atau banner yang nanti saya buat.

Saya kata “Betul Juga eh…”

Jadi dia tanya saya, “Seminar ini pasal apa?”.

Saya terangkan lah tentang perniagaan Orang Tengah di Internet ni yang amat lumayan.

Tiba-tiba dengan seketika tercetus perkataan ini di minda dia.. “Mak Comblang”.

OK saya boleh ceritakan panjang lagi pasal ini dan siapa tolong kita pastikan nama ini tetapi sekarang anda nak tahu apa “Seminar Mak Comblang” ni kan?

Tekan sini untuk mengetahui lebih lanjut tentang Seminar ini…. ENjoy!

Fadzuli

PS: Sambil kita belajar pasal perniagaan internet ni, tak salahkan kita belajar bahasa Indonesia sikit sikit. :)

seminar mak comblang

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *