Sesuci Ramadan Seikhlas Pesanan – Fadzuli Wahab

FadzuliStories

Recently featured at one of the Newsletters distributed to over 20,000 school students.

“Saya mengambil langkah untuk menjadi Duta Ramadan ini sebagai suatu amanah. Seseorang yang dijadikan contoh teladan harus bertanggung-jawab  dan mewakili masyarakat. Saya berikrar dan berjanji akan menziarahi masjid yang berbeza  setiap hari dan juga menderma setiap kali kesana. Tetapi, saya akur ia sukar kerana sayangnya , saya telah tertinggal dua hari bertarawih kerana sibuk dengan kerja,” kata Encik Fadzuli yang turut menguruskan laman internet, Ramadan.sg.

Usahawan yang mengendalikan syarikatnya sendiri ini, memang seringkali dipaparkan di surat khabar dan televisyen. Apabila ditanya apakah reaksi teman-teman apabila mendapat tahu beliau dilantik sebagai duta, beliau ketawa dan mengatakan teman-temannya menganggap ini perkara biasa dan menyokongnya. Sebagai duta, beliau akan focus kepada meyebarkan pesanan suci Ramadan melalui laman internet dan mendorong para belia agar lebih peka untuk berperilaku lebih baik lagi. Bagi dirinya, beliau menggunakan bulan ini untuk mendekatkan diri dengan Tuhan. Tentunya, apabila, penghujung bulan ini tiba, terasa singkat sekali jangka masanya.

Beliau akan meluangkan masa untuk kerumah neneknya untuk berbuka sekeluarga. Dan seperti tahun lalu, Encik Fadzuli juga sibuk dengan projek-projeknya. Hanya tahun ini, ada kelainan sikit kerana beliau harus memberi tumpuan kepada acara-acara khusus sepanjang Ramadan.

_________

Siti Nur Ida Mohd Ali & Noorkiah Mohd Hashim

Comments

comments