Dulu tak ada barang sekarang ada….

FadzuliThe DaysLeave a Comment

Itulah yang diterangkan bila di Seminar Mak Comblang baru-baru ni.. Kelmarin bila saya buat seminar-seminar IBE – Internet Business for Entrepreneurs & Basic Internet Marketing. Ramai yang masih tak tahu apa yang nak jual bila sahaja pulang dari seminar-seminar itu. Ramai juga tercegat bila nak kena buat website dan seterusnya sampai pening. Bukan itu tujuan saya k. Jadi di seminar … Read More

Fadzuli… saya tak ada modal nak mula perniagaan….

FadzuliAffiliates1 Comment

Sering sekali saya dengar tentang isu ini di mana-mana pun ke mana saya pergi… Benarkah modal itu paling penting untuk mulakan perniagaan? Kalau pada saya, saya rasa ia tidak benar. Antaranya, saya sendiri lah buktinya. Bermula hanya dengan $20 sahaja.. Nak tahu silalah baca biodata saya – The Path Less Travelled .. Ini Harasha Bafana ada tolong edit sikit. Itulah … Read More

Macam Kedai Mamak…

FadzuliAffiliatesLeave a Comment

Jadi orang tengah ni macam anda buka Kedai Mamak lah! Tahukah anda bahawa kebanyakkan kedai Mamak atau kedai Runcit adalah orang tengah kepada supplier mereka dan pelanggan mereka? Awak masuk ajer mana-mana kedai Mamak ini dan tanya Boss nya. Mereka ada produk yang mereka buat sendiri ke? Lihat sahaja barang-barang dapur anda seperti beras, tepung, gula dan garam. Pernahkah anda … Read More

If you want to grow, don’t be afraid to set aside commissions

FadzuliAffiliates5 Comments

In the previous article, I shared with you about advertising to grow your business. In this article I would like to share with you why you should set aside┬ácommissions to grow your business. Well besides advertising, do you know that Word of Mouth Advertising is the best form of Marketing? In word of mouth advertising in most cases it will … Read More

Special Offer ( 2 Seminars for the Price of 1 )

FadzuliOffersLeave a Comment

What a way to start 2011 yah? I know that this offer appears pretty late. But you may heard this before, its better late than never. Offers like this don’t come early either because we take time to negotiate with the various partners to give the best prices for you. So why not start 2011 with two super exciting seminars. … Read More

Office kat rumah lah….SOHO

FadzuliInternet BusinessLeave a Comment

Ish kalau tak keluar rumah lagi, rimas ah. Nak juga sesekali pergi makan di restaurant tu. Nak juga pergi keluar bersiar-siar di pantai. Bukan itu yang dimaksudkan, dengan adanya perniagaan Internet ini, ia sudah semankin mudah untuk bekerja dari rumah. Tak perlu office, tak perlu banyak kaki tangan. Semuanya boleh dibuat dari rumah! Selalunya orang kalau tanya saya, “Fadzuli office … Read More

Seminar Mak Comblang

FadzuliEvent, IdeasLeave a Comment

This seminar is in Malay, hence I will be writing in Malay for the next few weeks. “Mak Comblang! Apa tu Fadzuli?” Mungkin ini reaksi anda bila anda nampak nama yang diberikan seminar ini. Nak tahu bagaimana saya boleh dapat nama “Buang Tebiat Macam ni”? hehe.. Alkisah……. Bila saya mula tulis “sales copy” untuk seminar ini saya ada tunjukan lah … Read More